Безплатна доставка | Изтича след:

00:00:00

Безплатна доставка на всичко

Изтича след:

00:00:00
Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Възможност за безплатна доставка на всички поръчки-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Ръководство за употреба на часовници Aeris

Инструкции

  1. Стрелка за часовете
  2. Стрелка за минутите на хронометъра
  3. Стрелка за минутите
  4. Бутон D
  5. Коронка
  6. Коронка - първо издърпване
  7. Коронка - второ издърпване
  8. Бутон E
  9. Прозорче за датата
  10. Секундарник
  11. Стрелка за секундите на хронометъра

Настройка на часа: Преместете коронката на позиция 6 и я завъртете. Ако издърпате коронката до позиция 6, докато хронометърът работи, стрелките на хронометъра ще продължат да се движат. Това е нормално.

Настройка на датата: Нагласете коронката на позиция 6 и я завъртете обратно на часовниковата стрелка. Ако настройвате датата межди 21:00 и 03:00 ч., тя може да не се смени на следващия ден.

Измерване на време с хронометъра: Хронометърът се включва и спира с бутон D. Когато натиснете бутон Е, нулирате хронометъра и стрелките за секундите и минутите на хронометъра се връщат на 0.

Нулиране на хронометъра (включително след смяна на батерията): Тази процедура трябва да се изпълнява, когато при нулиране секундарникът на хронометъра не се връща на 0, включително след смяна на батерията. Издърпайте коронката навън до позиция 7. Натиснете бутон D, за да настроите секундарника на хронометъра на 0. Можете да придвижвате бързо напред стрелката на хронометъра с постоянно натискане на бутон D. Когато стрелката е на 0, върнете коронката в нормалната ѝ позиция. Не натискайте коронката към обичайната ѝ позиция, докато секундарникът на хронометъра се движи. При връщане на коронката към нормално положение той спира и позицията му се разпознава като 0.

Спецификации

  • Механизъм: Кварцов механизъм Seiko VK61
  • Водоустойчивост: 10 ATM / 100 метра
  • Функции: Хронометър, дата
  • Батерия: SR936SW
  • Стъкло: Двойно извито минерално стъкло с антирефлексно покритие
  • Материал на корпуса: Месинг с матирана повърхност
  • Материал на каишката: Естествена кожа
  • Тестван за никел: Да
  • Максимален размер на китката: 18 см
  • Минимален размер на китката: 13 см
  • Ширина на каишката: 18 мм
  • Диаметър на корпуса: 42 мм
  • Диаметър на циферблата: 34 мм
  • Дебелина на корпуса: 14 мм
  • Височина на коронката: 3 мм
  • Ширина на лъговете: 20 мм
  • Разстояние между лъговете: 51 мм
  • Тегло: 76 г

КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЧАСОВНИКА СИ

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ

Повечето часовници имат известно ниво на водоустойчивост. В случай че Вашият не се води водоустойчив, може да не се повреди от малки пръски, но не рискувайте. Не бива да го мокрите и ако каишката му е кожена.

1 ATM / 10 метра Не е позволен какъвто и да било контакт с вода.

1 ATM / 10 метра Не е позволен какъвто и да било контакт с вода.

3 ATM / 30 метра Часовникът може да понесе дъждовни капки и пръски вода.

3 ATM / 30 метра Часовникът може да понесе дъждовни капки и пръски вода.

5 ATM / 50 метра Безопасно е да се носи под душа или при плуване.

5 ATM / 50 метра Безопасно е да се носи под душа или при плуване.

10 ATM / 100 метра Часовникът е достатъчно водоустойчив за плуване с шнорхел.

10 ATM / 100 метра Часовникът е достатъчно водоустойчив за плуване с шнорхел.

20+ ATM / 200+ метра Подходящ е за всяка подводна дейност, като водолазно гмуркане.

20+ ATM / 200+ метра Подходящ е за всяка подводна дейност, като водолазно гмуркане.

Как се почиства корпус на часовник

  • Не местете коронката и не натискайте никакви бутони, докато часовникът е в контакт с вода, защото така тя може да проникне в корпуса.
  • Ако часовникът Ви не е водоустойчив, потопете клечка за уши в купа топла вода с няколко капки сапун. Изстискайте края ѝ, за да премахнете повечето вода, и леко изтъркайте корпуса.
  • В случай че аксесоарът е водоустойчив, накиснете мека кърпа в купа с топла вода, в която сте разтворили капки мек препарат за съдове. Изцедете по-голямата част от водата и внимателно изтъркайте корпуса.

Как се почиства кожена каишка на часовник

Като основно правило, естествената кожа не бива да се мокри. Това включва потта и влагата, която се изпарява от тялото Ви през деня, затова препоръчваме да не носите часовника си с кожена каишка всекидневно и винаги да го сваляте преди лягане. 1. Ако трябва да почистите каишка от кожа, отстранете я от корпуса и я изтъркайте с чиста суха кърпа. 2. С мека кърпа нанесете и леко втрийте препарат за почистване на кожени изделия. 3. Накрая избършете с чиста кърпа, за да не останат петна, и оставете каишката да изсъхне на въздух за една нощ. Не я носете прекалено стегната, за да не се налага да я извивате при разкопчаване, защото така може трайно да увредите кожата.

Как да се грижите за своя часовник

  • Съхранявайте часовника си на тъмно сухо място, за да избегнете корозия и обезцветяване на циферблата.
  • Ако моделът е кварцов, винаги сменяйте батерията веднага след като се изчерпа. С времето изразходваната батерия може да протече и да повреди механизма.
  • Механичните часовници трябва да работят най-малко два дни годишно, така че предавките да не се слепват.
  • Носете аксесоара на часовникар на всеки три години.

ОБЩА ПОДДРЪЖКА

Основно правило: Нека часовникът е последното нещо, което слагате, и първото, което сваляте. - Сваляйте часовника си и го прибирайте на сигурно място, преди да започнете каквато и да е дейност, при която може да се нарани. - Сваляйте го преди активности, предизвикващи изпотяване. - Сваляйте го преди душ, вана или плуване. - Не го носете, докато готвите или чистите. - Сваляйте го преди лягане. - Не излагайте часовника на химикали, като одеколон, слънцезащитен крем, парфюм, хлор, гел за коса и др., тъй като би могъл да се обезцвети, да стане на петна или да загуби блясъка си. - Опитвайте да го съхранявате отделно в кутия с мека облицовка, за да не се надраска и търка в други предмети. - Ако моделът е със закопчалки или катарами, затваряйте ги, за да не се оплитат. - Прибирайте аксесоара на сухо, тъмно място и избягвайте резки температурни промени.

Как се сваля и сменя каишка на часовник

За да свалите и смените часовникова каишка, са Ви нужни:

  • Часовникът
  • Резервна каишка
  • Мека повърхност, като кърпа, тениска или подложка за мишка

Може да Ви трябва още:

  • Инструмент за ремонт на часовници
  • Или предмет с остър връх

КАК СЕ СВАЛЯ КАИШКА НА ЧАСОВНИК

  1. Сложете часовника върху мека повърхност, за да не се надраска или нарани.

  2. Ако моделът има бързо освобождаващи се щифтове от долната страна, натиснете малкия лост навътре, за да освободите каишката.

  1. В случай че часовникът Ви е с пробити лъгове, тоест лъговете имат малки дупки, използвайте остър предмет, за да натиснете пружинния щифт навътре и да освободите каишката. Внимавайте щифтът да не се изхлузи от нея и да се изгуби.
  1. Ако не разполагате с никое от изброените, помогнете си с инструмент за ремонт на часовници. Това е малко пособие с V-образен край, с който притискате пружинния щифт от долната страна на каишката между лъговете вдясно. С уреда натиснете надолу издадената част на пружинния щифт и ще освободите каишката.

КАК СЕ СМЕНЯ КАИШКА НА ЧАСОВНИК

Първо, уверете се, че новата каишка е широка 20 мм и пасва на часовника Ви. Ще откриете всички наши каишки тук. Използвайте филтрите, за да видите подходящите по ширина налични модели.

При каишка с бързо освобождаващи се щифтове натиснете щифта навътре и я поставете между лъговете. Ще усетите как „щраква“ на мястото си.

Ако щифтовете на новата каишка не са бързо освобождаващи се, използвайте уреда. Поставете единия край на игличката на мястото ѝ и притиснете с инструмента щифта, за да се закрепи и в другия край.

Действайте бавно и внимателно, за да не надраскате лъговете или да не нараните новата каишка.

Отстраняване на неизправности и често задавани въпроси

Ако се грижите за часовника си и го съхранявате правилно, той трябва да работи прецизно с години. Но дори и с най-добрата поддръжка от време на време може да се нуждае от допълнително внимание.

По-долу сме изброили някои често срещани проблеми. Ако не откривате това, което търсите, моля, свържете се с нашите сътрудници по имейл или телефон.

2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ

За да бъде валидна гаранцията на часовника Ви, не го излагайте на вода повече от допустимото и пазете фактурата.

Други категории

Смятахте, че продаваме само часовници? Предлагаме повече от 6000 модела мъжки аксесоари, разпределени в над 21 категории. Вижте някои от тях по-долу.